Co dát slepicím k s snědku?

 

Rád bych vám pomohl s tím, co byste mohli dát svým slepicím k jídlu. Slepice potřebují kvalitní a vyváženou stravu, aby byly zdravé a produktivní. Nejlepší je krmit  směsí krmiva určeného pro slepice, které obsahuje všechny potřebné živiny a vitamíny. Můžete také přidávat do jejich krmiv  potraviny jako jsou vaječné skořápky, oves, otruby. Slepice také rády jedí měkké ovoce a zeleninu, jako jsou jablka, mrkev nebo okurky. Je důležité dávat pozor na to, aby slepice měly stále k dispozici čerstvou pitnou vodu.

Je také dobré poskytnout slepicím příležitost k vycházení ven a hrabání v zemi, aby mohly najít přírodní potraviny a cvičit se. To jim také pomůže udržet se v dobré kondici.

Zde je několik tipů, co byste mohli zařadit do stravy Vašich slepic:

  • Směs pro kuřata nebo směs pro dospělé slepice: Tyto směsi jsou speciálně navrženy tak, aby poskytovaly všechny potřebné živiny pro zdravý růst slepic.
  • Obiloviny: Slepice milují obiloviny, jako je kukuřice, pšenice a oves. Můžete jim dát také některá zrníčka, jako je proso nebo krmná čočka, ovesné vločky.
  • Zelenina a ovoce: Slepice jsou velkými příznivci zeleniny a ovoce. Můžete jim dát kousky mrkve, brokolice, jablka nebo hrušky.
  • Kvalitní krmivo pro ptáky: Existují speciální krmiva pro ptáky, která jsou plná potřebných živin pro slepice. Tato krmiva se obvykle prodávají v obchodech se zvířaty.
  • Přírodní potraviny: Slepice také rády různé přírodní potraviny, jako je slunečnice, dýně nebo mladé listy trávy.
  • Jako pamlsek a vhodný zdroj bílkovin můžete poskytnout sušené moučné červy, cvrčky, krevetky. 

Mějte na paměti, že i když jsou slepice vděčné za jídlo které jim dáte z domácnosti, je důležité, abyste dávali vyváženou stravu plnou potřebných živin!!

 

Je také důležité dodržovat odpovídající množství krmiva pro vaše slepice. Příliš mnoho krmiva může vést k přebytečné hmotnosti a zdravotním problémům, zatímco příliš málo krmiva může vést k nedostatku živin a nižší produkci vajec.

Spotřeba krmiva u slepic se liší podle několika faktorů, jako je velikost slepice, věk, úroveň produkce vejce a klimatické podmínky. Obecně by jedna dospělá slepice měla spotřebovat asi 100-150 gramů krmiva denně.